Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатроника

Здравейте колеги, имам следния проблем с 155 - 2.5TD: Днес напълних с фреон- като е на градуси изобщо не включва компресора,само като е на LO като му доиде на акъла включва за известно време изключва, абе прави каквото си иска.Някой дали е имал подобен проблем? и евентуално как го е решил ?

Първоначално публикувано от madjara Покажи съобщение
    Здравейте колеги, имам следния проблем с 155 - 2.5TD: Днес напълних с фреон- като е на градуси изобщо не включва компресора,само като е на LO като му доиде на акъла включва за известно време изключва, абе прави каквото си иска.Някой дали е имал подобен проблем? и евентуално как го е решил ?

Мери ли коректно външната температура?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Пускаш му една автодиагностика и гледаш какво ще покаже за датчиците и таблото за управление
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
        Пускаш му една автодиагностика и гледаш какво ще покаже за датчиците и таблото за управление
        Това е добър вариант, стига колегата да знае как ... Аз лично съм го мяркал нейде из манюала, но нямам никакъв спомен за самата операция.
        Т.е. подскажете на човека де
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Според мен е единствения вариант ако не иска да си разглобява цялото табло превантивно. Има го в мануала в ел. часта. Таблица стъпка по стъпка какво да се натиска и какво трябва да излезе на дисплея като резултат. И хваща безпроблемно всички повреди
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Преди пробвах както е описано в Autodata-та,но по едно време блокирва и трябва да рестартирам.

Comment

как точно ти блокира. щото се случва проблема да е точно в панела за управление. може да пробваш с някой друг
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Използвам темата на колегата, за да питам :
                Колко точно фреон трябва да събере системата, за да работи нормално (климатроник на 1.8 8v) ?
                На етикета от завода е маркирано количество 0.70кг, но има някакво разминаване с реалността май, или аз не схващам нещата (коет' е нормално де).
                При последната профилактика на климатроника, според данните на сервиза, системата би трябвало да се зареди с 0.95кг фреон, + маслото. И наистина, толкова се събра без никакви аномалии. Всички тестове на системата бяха отлични в последствие, сега духа доста по-студено от преди (източеното количество фреон беше точно 0.750кг).
                На кое от двете твърдения да вярвам, и може ли в случай, че системата е препълнена, да прецакам климата ?
                И ако е така, предполагам трябва да ида да си вземат обратно тия 200гр фреон и да си ми върнат кинтите ...
                Благодаря предварително, и се извинявам на колегата за намесата в темата му !

Comment

Ако ти е с R12 събира 950г, а ако е с R134 я дават със 700г. Ако са ти сипали 950г R134 може в жегите да вдигне много високо налягане и да пръсне някоя тръба.

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                    Използвам темата на колегата, за да питам :
                    Колко точно фреон трябва да събере системата, за да работи нормално (климатроник на 1.8 8v) ?
                    На етикета от завода е маркирано количество 0.70кг, но има някакво разминаване с реалността май, или аз не схващам нещата (коет' е нормално де).
                    При последната профилактика на климатроника, според данните на сервиза, системата би трябвало да се зареди с 0.95кг фреон, + маслото. И наистина, толкова се събра без никакви аномалии. Всички тестове на системата бяха отлични в последствие, сега духа доста по-студено от преди (източеното количество фреон беше точно 0.750кг).
                    На кое от двете твърдения да вярвам, и може ли в случай, че системата е препълнена, да прецакам климата ?
                    И ако е така, предполагам трябва да ида да си вземат обратно тия 200гр фреон и да си ми върнат кинтите ...
                    Благодаря предварително, и се извинявам на колегата за намесата в темата му !
                    155 цата събира 750 грама колкото е имало и в твоята система. Тези 200 са в повече и товарят компресора. Интересно защо пресостата ти не се обажда в случая.
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Еми ... аз затова започнах да се чудя ... иначе, както казах, всичко работи нормално и системата духа доста студено - с предното количество не можеше да постигне толкова ниска температура.
                      Т.е. съвета ви е да ида да си ми източат тия 200гр в повече ?

Comment

Съвета ни е да погледнеш за какъв фреон ти е системата и какъв са ти сипали. Както правилно отбеляза колегата по-нагоре ако е за R12 може и да събира първоначално повече но пък е изненадващо от къде са намерили R12 да ти налеят (той вече е отписан като не екологичен).
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Системата е за R134 и досега е доливана само с такъв.
                          Днес изтеглихме 200гр фреон - климата пак духа доста студено, и съм спокоен вече.
                          Извинявам се за замърсяването на темата още веднъж !

Comment

Няма какво да се извиняваш колега, това е полезно за всички. На мен са ми много странни тези сервизи..., гледат лепенката под капака, която е залепена от производителя, там пише едни стойности, но те си вярват на машината...?!
                            Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                            Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Мда, накрая се оказа, че и в тяхната база данни пише 700гр, но трябва да се цъкне още едно бутонче просто
                              Както и да е - поне бяха коректни (както за много други неща до сега де) и оправихме нещата бързо и лесно.
                              Но да си знаете - ако системата е оригинално със фреон R134, значи събира макс 750гр с маслото и т.н. Старата система (с R12) събира 950гр, но ако е преправяна за новия фреон мисля, че пак не трябва да се слага над 750гр.
                              След профилактитката на системата обаче (филтриране на фреона, добавяне на масло, вакуумиране и т.н.), климата започна да духа осезаемо по-студено - въпреки че количеството фреон в крайна сметка се запази същото.
                              25лв ми струваше на мен самата операция - без цената на фреона - препоръчвам на всички да я направят, ако скоро не е минавал профилактика климатика!

Comment

Working...
                              X